Veszettségnek kitettség

Egy nemzetközi kiküldetésben lévő francia informatikus munkatárs feleségének komoly könyék fájdalma alakult ki és azt követően a szeme is begyulladt Thaiföldön. Az orvosi vizsgálatok során kiderült, hogy néhány hónappal korábban egy helyi kutya megharapta, ami feledésbe merült. A munkatárs jelezte a munkáltatójának, hogy se ő sem a hozzátartozója nem kapta meg a veszettség elleni oltást mielőtt elhagyták a hazájukat.


Külföldön dolgozó munkatárs hozzátartozójának munkavállalása

Három évig tartó Singapore-i kiküldetésben lévő svájci bankár felesége az egyik helyi egészségügyi központban nővérként dolgozott a sebészeti osztályon. A SARS vírus hirtelen kitörésével a svájci bank attól tartott, hogy a feleség kórházi munkája komoly fenyegetést jelent a férjre és további más munkavállalókra, akikkel kapcsolatban vannak kint, valamint közvetve a Megrendelőikre is, így a bank kérte és sürgette is a feleséget, hogy mielőbb mondjon fel.


Azonnali visszahívás nemzetközi kiküldetésből

Egy nemzetközi kiküldetésen lévő brüsszeli munkavállaló súlyos kulturális sokkot kapott Kínában töltött hat hónap után és extrém stressz jeleit mutatta a munkájában is, amit a közvetlen kollégák többször is jeleztek a munkáltatónak. Ezt követően a munkáltató azonnal visszahívta a kollégát még mielőtt a kiküldetési idő letelt volna.


Zavargásokba ragadva

Három dán üzletember beragadt az algíriai Oranba, amikor ott zavargások törtek ki a helyi lakosok között. A dán napilapban megjelent, az iszlám vallást nevetségessé tevő karikatúrák miatt keletkezett vitának köszönhetően, az üzletemberek biztonsága komoly veszélybe került, végül nem maradt más választásuk, mintsem bezárkóztak a hotel szobájukba.


Háború kitörése

Egy amerikai egyetemi professzor a családjával Libanon fővárosában, Bejrutiban éltek, ahol vendég oktatóként tanított a helyi egyetemen. Amikor kitört a háború a Hezbollah és Izrael között, az egyetem azonnal bezárt, a légiforgalom megállt minden irányban, és így másnap neki és a családjának külső segítség híján menedéket kellett keresnie a helyi kollégáknál.


Túlzott alkoholfogyasztás negatív hatása

Németországban egy rövidtávú telepítési projekt sikeres befejezését követően, egy csapat amerikai szerződéses munkás túl sok sört fogyasztott a Kölnből Brüsszelből tartó vonat első osztályán. Minek következtében az egyik munkás elkezdett kiabálni és inzultálni az utasokat, ami komolyabb konfrontációhoz vezethetett volna.


Eltűnt személyek a cunami után

Az indonéz partok mentén bekövetkezett váratlan szökőár után a munkáltató elvesztette a kapcsolatot a 3 kiküldetésben lévő kollégával és azok családjával, akik akkor éppen a régióban töltötték a karácsonyi ünnepeket.


Fatális vállalati esemény

Egy vezető brit IT és kommunikációs cég néhány munkatársa és a kiemelt szerződéses partnere egy exkluzív VIP hajó estet szerveztek, hogy megünnepeljék a sikeres partnerséget Bahrain-ben. A partoktól több száz méterre a hajó felborult és egy munkavállaló és annak felesége, valamint további 2 szerződéses partner a tengerbefulladt. Számos további ember megsérült a hajóbalesetben.


Elrabolva

Egy kanadai magasrangú vezető Kolumbiába utazott beindítani a cég kinti létrehozott új üzemét, ahol az érkezést követő második héten elrabolták őt és a magán sofőrjét. Egy gerilla csoport magára vállalta a felelősséget és váltságdíjat követelt az elengedésükért cserébe.


Zsarolás

Több éves kiküldetésben lévő Spanyolországból érkezett nemzetközi üzletember munka után felkeresett egy szexklubbot Thaiföldön. Titokban valaki fotókat készített róla és nemsokkal később hatalmas összeget követelt tőle azért, hogy ne tegye fel a kompromittáló képeket az internetre.


Jogtalan fogvatartás

Egy hosszabb kiküldetésben lévő német munkavállaló feleségét tévesen vádolták meg bolti lopással Dubai egyik nagy bevásárlóközpontjában, ahol néhányszor már megfordult a feleség. Több órán keresztül tartották fogva anélkül, hogy megengedték volna neki, hogy segítségért telefonáljon.


Megfelelő kíséret

Szaúd-Arábiában egy amerikai pénzügyi elemző hölgy vonakodott részt venni a partner vállalat regionális találkozóján, melyre egy hosszabb ideig tartó utazást követően juthatott volna csak el, de személyes kíséretet nem nyújtottak neki. Ezt még az este folyamán jelzete is a hölgy munkatárs a munkaadójának is.


Nemzetközi kiküldetés visszautasítása

Egy meglehetősen gyakran utazó nemzetközi üzleti szereplő visszautasította a munkaadója által felajánlott kiküldetést, mert előzetes felkészítés és helyi személyi biztosítás nélkül kellett volna kiutazni egy veszélyes helyen megvalósuló üzleti tárgyalássorozatra.


Megbízhatatlan taxisofőr

Egy közép-ázsiai ország repterére való megérkezést követően egy olasz mérnök bérelt egy autót sofőrrel, hogy vigye őt el a munka helyszínére, amely egy másik városban volt 100 kilométerre távolabb. Úton a helyszín felé, a mérnök kérte a sofőrt, hogy álljanak meg, hogy használhassa mosdót. Amikor a mérnök visszatért volna a taxihoz, felfedezte, hogy a sofőr otthagyta az összes csomagját, beleértve a bőröndjét, a mobil telefonját és az útlevelét. Amikor végre sikerült felvenni a kapcsolatot a helyi rendőrséggel, kiderült, hogy őrizetbe vették a taxisofőrt, mert nem volt megfelelő személyi igazolványa.


Sertésinfluenza járvány kitörése

Egy nemzetközi holland vállalat agármérnököket küldött Mexikóba, amikor is a munkavállalók iránt érzett aggodalmának hangot adva kérte a kollégákat, hogy azonnal térjenek haza, amikor a hírekből tudomást szereztek arról, hogy a sertésinfluenza vírus már több embert is megölt az országban.