A jelenlegi geopolitikai helyzet ismeretében, Oroszország és Ukrajna esetében felmerül a kérdés, hogy mennyire rapid módon tud megváltozni egy ország geopolitikai helyzete.


Mennyire rövid idő alatt – akár egyik napról a másikra – lehetséges az, hogy egy alacsony kockázati besorolású kategóriából magas kockázati besorolásúba kerüljön egy adott ország. Ebből kifolyólag a már meglevő folyamatainkat újra és újra felül szükséges vizsgálni, folyamatosan át kell gondolni.

A folyamatosan változó feltételek, a kockázatok dinamikus értékelését teszik szükségessé, amihez viszont mindig a legfrissebb információkra van szükség.

A legfontosabb mindig az ember, adott esetben a kiküldött munkavállaló. Fontos, hogy a munkavállalókat és a rendeltetési helyeket mindig egyedileg kell értékelni.

A biztonsági kockázatok a legtöbb esetben elkerülhetők, vagy amennyiben arra nincsen lehetőség enyhíthetők, csökkenthetők.

Hogyan?

A kiküldő vállalatnak rendelkeznie kell naprakész vészhelyzeti tervvel, továbbá fel kell készítenie a kiküldött munkavállalóit – esetlegesen a munkavállalók családtagjait.

Szükség van arra is továbbá, hogy az adott szervezet képes legyen objektíven átlátni és értékelni a helyzetet, tudja azt, hogy mikor és milyen mértékben van szükség a kiküldöttek támogatására, esetlegesen mikor van szükség a beavatkozására – legyen szó itt akár a munkavállaló adott országból történő kimenekítéséről.

Amennyiben bővebb információra, illetve tanácsadásra lenne szüksége a témában, kérjük keresse fel szakértőinket. Társaságunk magasan képzett tanácsadói az Ön igényeire szabottan a legmegfelelőbb megoldást nyújtják.

Elérhetőségünk: info@travelsec.hu