Tahrir téri tüntetésekről tudósító újságírónők elleni csoportos erőszakos cselekmények.


Az egyiptomi forradalom idején, 2011. január-februárban a Tahrir téren folyó tüntetéseken az ott dolgozó külföldi újságírónők közül több ellen követtek el vagy kíséreltek meg nemi erőszakot. A tudósítások amerikai, francia, holland újságírónőkről szóltak. A támadásokat egyiptomi katonák és rendőrök akadályozták meg, civilek segítségével. A cikkek nem említettek kártérítési pereket, így feltehetőleg a munkavállalók és munkáltatók megegyeztek.

A duty of care kérdése több szempontból is felmerül itt. A közbiztonság mellett a kulturális különbségek, különösen a nők helyzete is jelentenek kockázatokat bizonyos országokban.

A munkáltatók felelőssége a munkavállalóik előzetes pontos tájékoztatása a helyzetről, a kockázatokról, a helyi szabályokról és viselkedési szokásokról. Mérlegelni kell azt is, hogy a munkavállalók tisztában voltak-e a kockázatokkal, amikor vállalták a feladatot.

Hogyan tudjuk Önt és munkavállalóját a lehető legteljesebben támogatni? Bővebb információért keressen Bennünket bizalommal.